EventOntwerpers

Opdrachtgever:
EventOntwerpers
Start:
1 december 2021
Branche:

Introductie

Jaren geleden begon het allemaal met 024events. Heel wat mooie zakelijke, particuliere en publieksevents later zijn ze een begrip in Nijmegen en zelfs ver daarbuiten. 024events; een naam gebonden aan het prachtige Nijmegen, maar ook een naam waar ze na al die mooie jaren uitgegroeid zijn…

Dus was het tijd voor iets nieuws. Iets dat beter bij ze past als bedrijf dat ze door de jaren heen zijn geworden. Met het oog op de toekomst hebben ze afscheid genomen van 024events en hebben ze besloten verder te gaan als EventOntwerpers.

Het veranderen van je naam is een grote stap, vooral als je al jaren bezig bent en je een groot klantenbestand hebt opgebouwd. Daarom was het van belang om een goede doordachte strategie op  te zetten en deze rebranding goed te onderbouwen en te communiceren naar alle belanghebbende.

Positionering

Na verschillende brainstormsessie en vergaderingen met EventOntwerpers, was het snel duidelijk dat ‘impact creëren’ de essentie moest zijn van alles we voor EventOntwerpers gingen ontwikkelen. Ze wilde vooral laten zien welke impact ze maken in plaats van daar veel over te vertellen. Want impact moet je voelen en ervaren. En dit hebben we geprobeerd door te vertalen in elk middel dat we voor EventOntwerpers hebben gecreëerd.

Visuele identiteit

Uit deze positionering rolde ook de een nieuwe look van EventOntwerpers. Te herkennen aan een groot uitroepteken, opvallende kleuren en andere lettertypes dan je normaal bij een merk gewend bent. Impact maken en opvallen met de events die ze ontwerpen en organiseren, dat is wat ze doen. En daar passen deze huisstijl en het uitroepteken perfect bij.

Webdesign

Vervolgens hebben we de visuele identiteit door vertaald in een nieuwe website. Hierin was het belang dat de bezoeker vooral de impact kan ervaren die ze maken. Zo hebben we niet veel tekst gebruikt, maar vooral de focus gelegd om mooi beeld. We nemen de bezoeker mee in het proces van EventOntwerpers en laten zien hoe dit zich vertaalt in daadwerkelijke impact.

Introductie nieuwe naam

Het introduceren van een nieuwe naam is iets waar je goed over na moet denken. Er zijn vele verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. De aankondiging dat er iets stond te gebeuren werd dus ook al weken voor de introductie van de nieuwe naam gedaan. We hebben vervolgens een heel plan uitgedacht waarin we rekening hebben gehouden met alle groepen die ooit in aanraking zijn geweest met 024events. Zo hebben we in de aanloop van de re-branding social media ingezet, een email ontworpen volledig in de nieuwe stijl en een persbericht geschreven en verstuurd.

Vaste social media team

De focus van EventOntwerpers ligt op Instagram. Dit is een bewuste keuze omdat we daar mensen de impact die EventOntwerpers maakt goed kunnen laten ervaren. Zo hebben we een feed ontworpen die anders is dan de meeste feeds die je gewend bent…

bekijk hier

andere klantcases

1 december 2021
Drink zero Bekijk project
1 december 2021
EventOntwerpers Bekijk project
1 februari 2021
Fort Lent Bekijk project

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen?

Bespreek vandaag nog de mogelijkheden met ons.
Neem contact op