Waarom Team F? Florian over wat hij zijn ultieme bijbaan noemt

Ik zat in de collegezaal voor het laatste college van het vak marketing communicatie. Het waren interessante colleges over het afstemmen van je berichten op je klanten, een communicatieplan schrijven en ook, al was het heel kort, het commercieel gebruik van social media. Maar ondanks dat ik veel tijdens dit vak had geleerd, stond ik toch wat teleurgesteld op toen het laatste college was afgelopen. 

Hoe leuk het ook is dat je van alle gebieden van marketing iets weet, had ik nu niet het idee dat ik ergens echt iets mee kon. Het enige waar we mee hadden geoefend was namelijk een communicatieplan schrijven, maar ik had het idee dat mijn oma, zonder social media account, nu net zo goed die taken in het communicatieplan kon uitvoeren als ik dat kon. Zelfs nadat ik een blok lang het vak marketing communicatie had gevolgd!

Soms komt het dan gewoon op je pad

Toen in het tussenuur kwam als geroepen een klasgenoot naar me toe. Hij vertelde mij over Team F. Een bedrijfje voor studenten die kennis willen maken met het werk dat ze later gaan doen. Ik werd direct enthousiast en een week later had ik een gesprek met de eigenaar.

Het werk bij Team F is precies hetgeen waar ik naar zocht, maar niet kon vinden, in de vakken die ik volgde. Meer dan alleen de overkoepelende theorie, maar ook de daadwerkelijke uitvoering. Ik wilde bijvoorbeeld weten hoe het is om je merk op te zetten via social media, te werken aan de branding van het merk en hoe mensen te inspireren zijn met video’s en teksten. Bij Team F kan ik dat allemaal doen. Zo kom ik erachter wat ik wel echt leuk vind om later te doen (en waar ik nu dus ook al ervaring in op doe) en wat mij toch niet helemaal ligt. En voor deze ontdekkingsreis krijg je ook nog eens goed betaald!

"De flexibiliteit en het goede salaris maakt het de ultieme bijbaan"

Wanneer je nog niet zo goed weet wat je later precies wil gaan doen raad ik je aan contact op te nemen met Team F. Je krijgt dan je eigen bedrijf die jij mag helpen in de vraagstukken waar zij mee lopen. Deze vraagstukken zijn altijd afgestemd op hetgeen waar je goed in bent en wat je graag wil ontdekken of waar meer over wil leren. De flexibiliteit en het goede salaris maakt het de ultieme bijbaan gedurende je studententijd, dus hopelijk ontmoet ik je snel als mijn nieuwe collega op de volgende vrijmibo.

Wil jij net zoals Florian de ultieme bijbaan hebben? Bekijk onze vacatures hier.

Bekijk onze vacatures

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen?

Bespreek vandaag nog de mogelijkheden met ons.
Neem contact op